Svatko na Airbnbu može vidjeti vaš cijeli profil gosta, osim ako niste promijenili postavke vidljivosti profila tako da se određenim skupinama korisnika prikazuje ograničena verzija. Domaćini i osobe s kojima ste povezani uvijek mogu vidjeti vaš cijeli profil, čak i ako drugi mogu vidjeti samo ograničenu verziju. Ograničeni profili sadrže ključne osnovne podatke, ali ne i sve podatke s vašeg profila.
Ograničeni profil prikazuje:
Potpuni profil uključuje sve što se nalazi na ograničenom profilu, kao i sve što ste dodali na svoj profil, uključujući neke podatke koji su vidljivi svima, primjerice:
Napomena: Ako ste nekoga blokirali, ta osoba neće moći vidjeti vaš profil kad je prijavljena na svoj korisnički račun – vidjet će samo vaše ime.
Postavka vidljivosti vašeg profila gosta omogućuje vam da ograničite tko može vidjeti vaš cijeli profil, osim domaćina i osoba s kojima ste povezani te gostiju koji nisu u vašoj rezervaciji doživljaja. Možete odabrati jednu od tri opcije, a kasnije možete promijeniti odluku tako da ažurirate postavke:
Napomena: Ako niste odabrali neku drugu opciju, postavka vidljivosti vašeg profila bit će „Svi na Airbnbu”. Ove se postavke odnose samo na vaš profil gosta i doživljaje (ovisno o odabiru prilikom ugovaranja rezervacije) koje dijelite. Ako ste domaćin, vaš profil domaćina svatko može vidjeti na stranici vašeg oglasa, a podaci se mogu prikazivati na raznim mjestima na Airbnbu.
Kako promijeniti postavke vidljivosti profila na računalu
1. Kliknite Izbornik > Postavke računa > Privatnost.
2. Idite na Vidljivost profila i nakon toga kliknite Odredite tko može vidjeti vaš profil.
3. Kliknite željenu postavku vidljivosti i nakon toga kliknite strelicu za povratak kako biste spremili odabranu postavku.
Savjet: kliknite ili dodirnite sličice za pregled kako biste vidjeli cijeli profil ili ograničenu verziju profila i tako saznali što točno svaka skupina korisnika može vidjeti.
Postupak kojim se vaš profil gosta dijeli s organizatorima doživljaja razlikuje se od postavke vidljivosti vašeg profila. Kad sudjelujete u nekom doživljaju na Airbnbu, postoji zasebna opcija pomoću koje možete odabrati hoćete li s drugim sudionicima koji nisu dio vaše rezervacije podijeliti svoj cijeli profil ili samo svoje ime.
Bez obzira na to što odlučite podijeliti s drugim gostima na doživljaju, vaš se cijeli profil uvijek prikazuje domaćinima i osobama s kojima ste povezani.
Saznajte koji se podaci o vama dijele i kako promijeniti postavke profila za doživljaje.